top of page

Baan

Dit is de baankaart van de Novembervieren waarop je de wedstrijdbaan en uitroeibaan kunt zien en welke bruggaten je wel en niet kunt kiezen. Na de finish moeten de ploegen onder de Nieuwe Amstelbrug doorvaren, om de keerboei heen en de aanwijzingen van de organisatie op de motorboten volgen. Voor meer details: zie de stuurinstructies.

Nov4 baan overzicht.jpg

Stuurinstructie

Download de stuurinstructie hier:

Stuurinstuctie

Regels voor inhalen bij lange baan-wedstrijden van de KNRB

  • De oplopende ploeg is vrij haar koers te kiezen.

  • De opgelopen ploeg mag de oplopende ploeg niet hinderen en moet tijdig wijken zodat de oplopende ploeg daadwerkelijk vrij is haar koers te kiezen.

  • De oplopende ploeg mag haar voorrangsrecht echter niet misbruiken door een opgelopen ploeg in een dusdanige positie te dwingen dat haar het roeien onmogelijk wordt gemaakt of anderszins de opgelopen ploeg in een gevaarlijke situatie te brengen.

  • Veiligheid en sportiviteit geven bij zowel de opgelopen als de oplopende ploeg de doorslag bij de wijze waarop zij elkaar bejegenen in een situatie waarin opgelopen wordt.

  • De opgelopen ploeg dient in ieder geval te wijken voordat de voorsteven van de oplopende ploeg op gelijke hoogte is gekomen met de achtersteven van de opgelopen ploeg.

Baan situatie 1.JPG
Baan situatie 2.JPG
Baan situatie 3.JPG
Baan situatie 4.JPG
Baan situatie 5.JPG
Baan situatie 6.JPG
Baan situatie 7.JPG
Baan situatie 8.JPG
Baan situatie 9.JPG
Baan situatie 10.JPG
bottom of page